خبر سازان

۲ مطلب در اسفند ۱۳۹۹ ثبت شده است

هیپرپلازی مادرزادی آدرنال (BPH) به دلیل نقص مادرزادی آنزیمی در بیوسنتز هورمونهای استروئیدی رخ می دهد که توسط مسیرهای اتوزوم مغلوب به ارث می رسد. هورمون های استروئیدی سه نوع اصلی هستند:

کورتیزول - به بدن کمک می کند تا با بیماری و شرایط استرس زا کنار بیاید. همچنین سطح قند خون را افزایش می دهد.
آلدوسترون - نمک و تعادل آب را در بدن کنترل می کند.
هورمون های مردانه (آندروژن ها): مسئول ایجاد خصوصیات مردانه است.
در نتیجه کمبود ژنتیکی آنزیم های درگیر در سنتز هورمون های استروئیدی ، محصولات نهایی ، عمدتا کورتیزول ، در مقادیر ناکافی تشکیل می شوند. کاهش ترشح کورتیزول توسط مکانیسم بازخورد باعث افزایش تولید ACTH - هورمون آدرنوکورتیکوتروپیک می شود که منجر به هایپرپلازی آدرنال می شود.

هیپرپلازی مادرزادی آدرنال را می توان به عنوان نارسایی آدرنال در رابطه با برخی از هورمون های استروئیدی (کورتیزول و آلدوسترون) و تولید بیش از حد دیگران (آندروژن ها) در نظر گرفت ، زیرا سنتز هورمون به روش های دیگر بالاتر از بلوک آنزیم منحرف می شود.

روش های زیر برای تشخیص هیپرپلازی مادرزادی آدرنال (سندرم آدرنوژنیتال) استفاده می شود:

سابقه و معاینه فیزیکی
در دختران ، آنچه در هنگام تولد والدین و پزشک مشاهده می کنند ، افزایش در کلیتوریس (کلیتورومگالی) و درجات مختلف چسبندگی لابیا است که کیسه بیضه بی نظیری را تشکیل می دهد ، یعنی دستگاه تناسلی خارجی مانند مردان است. این ممکن است دلیل قرار دادن اشتباه جنسیت مدنی مرد بر کودک باشد. در مرحله بعد از زندگی دختر ، موهای زودرس جنب ، آکنه و ضخیم شدن صدا ایجاد می شود.

هنگام تولد ، ممکن است پسران بزرگ آلت تناسلی و کیسه بیضه رنگی داشته باشند ، اما اندازه بیضه ها کوچک است. بلوغ زودتر اتفاق می افتد ، آکنه و ضخیم شدن صدا ظاهر می شود.

در صورت کمبود هورمون - آلدوسترون ، علائم دیگری به تغییر در دستگاه تناسلی خارجی اضافه می شود: استفراغ ، کاهش اشتها و کاهش وزن.

تست های آزمایشگاهی
به دلیل کمبود آلدوسترون ، سطح سدیم و کلرید سرم پایین است و سطح پتاسیم افزایش می یابد. اسیدوز متابولیک و افت قند خون یافت می شود - سطح گلوکز خون پایین.

افزایش سطح پلاسما 17 هیدروکسی پروژسترون مشخص است.

17-ketosteroids ادرار نیز افزایش می یابد.

سی تی غدد فوق کلیوی - غدد فوق کلیوی را   که به صورت دو طرفه گسترش می یابد ، ایجاد می کند.

تحقیقات ژنتیکی مولکولی - برای شناسایی جهش هایی که منجر به عدم فعالیت کافی آنزیم های درگیر در سنتز هورمون ها می شود.

 

 

منبع :

https://hamsartime.ir/mens-menstruation/

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۸ اسفند ۹۹ ، ۱۹:۴۶
جواد هاشمی
جمعه, ۸ اسفند ۱۳۹۹، ۱۰:۰۷ ب.ظ

دیابت و چاقی به مغز آسیب می رسانند

دیابت می تواند به تعدادی از اندام ها آسیب برساند - کلیه ها ، چشم ها ، اعصاب ، رگ های خونی ، قلب و غیره. شناخته شده است که دیابت نوع 2 یک عامل خطر برای انواع مختلف ناهنجاری های ساختاری و عملکردی در مغز است. چاقی نیز به میزان کمتری منجر به چنین ناهنجاری هایی می شود.

یک مطالعه جدید منتشر شده در مجله دیابت اتحادیه اروپا برای مطالعه دیابت شواهدی را نشان می دهد که مبتلایان به اضافه وزن و دیابت نوع 2 دارای ناهنجاری های مغزی شدیدتری نسبت به دیابتی های عادی هستند.

در این تحقیق 50 نفر از افراد دارای اضافه وزن در سنین 30 تا 60 سال که اخیراً مبتلا به دیابت نوع 2 تشخیص داده شده اند بودند. 50 دیابتی دیگر با وزن طبیعی و 50 داوطلب کاملاً سالم در همان سن شرکت کنندگان در گروه اول شرکت کردند.

همه شرکت کنندگان در این مطالعه تحت آزمایش تصویربرداری تشدید مغناطیسی و آزمایشات روانشناختی قرار گرفتند که حافظه ، عملکردهای شناختی ، زمان واکنش را بررسی می کند.

 

فواید گردو برای دیابت

نتایج مطالعه در بین سه گروه از شرکت کنندگان نشان داد که نازک شدن قابل توجهی از قشر مغز و ناهنجاری های ماده سفید مغز در بیماران دیابتی دارای اضافه وزن است.

ضخامت قشر مخ در مناطق مختلفی از مغز کاهش یافته است. نازک شدن قشر مخ در لوب های گیجگاهی که در بیماران دیابتی دارای اضافه وزن دیده می شود ، نشان می دهد که این نواحی از مغز به ویژه به اثرات ترکیبی چاقی و دیابت نوع 2 حساس هستند. لوب گیجگاهی با حافظه طولانی مدت و درک گفتار همراه است.

نتایج مشابهی در بیماران دیابتی با وزن طبیعی بدن یافت شده است ، اما آسیب مغزی به همان اندازه پیشرفته نبوده است.

علاوه بر این ، نویسندگان این مطالعه دریافتند که تغییرات مغزی در بیماران دیابتی با اضافه وزن مانند مواردی است که در بیماری آلزایمر یافت می شود ، اما به میزان کمتری. این باعث می شود دانشمندان به این باور برسند که دیابت ممکن است یک عامل مستعد برای پیشرفت بیماری آلزایمر باشد.

این مطالعه نشان می دهد که چاقی و دیابت به اختلال شناختی کمک می کنند و اثبات اهمیت پیشگیری از این دو بیماری را اثبات می کند.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۸ اسفند ۹۹ ، ۲۲:۰۷
جواد هاشمی